Aarhus Fotografiske Amatørklub

News!

Male med lys

Den 25. september legede vi med lys, hvor aftenens opgave var at lave en kugle med lys. Ellers var der bare fri leg med lys, hvor der blev eksperimenteret med forskelle former for lyskilder. Morten Helborg Rasmussen valgte at bruge en stor stjernekaster til at producere sit billede med. Se nedenstående.

Morten Helborg Rasmussen
Stjernekaster kugle af Morten Helborg Rasmussen, 30 sek. F 11.0, ISO 100

Vi havde besøg af Martin Seest fra Kibæk fotoklub som Kim Almsten, havde mødet som publikum til vores Festugeudstilling. Kibæk Foto klub har haft nogle aftener med lys på programmet, så han kunne vise og undervise Kim Almsten i de teknikker og redskaber som de har brugt. Se nedenstående eksempler.

Cirkel forsøg
Kim Almsten, Cirkel forsøg, 10 sek., F 8.0, ISO 400
Cirkel
Kim Almsten, Cirkel, 10 sek., F 5.6, ISO 400
Glowing sticks
Kim Almsten, Glowing sticks,, 10 sek., F 8.0, ISO 80
Cykellygte kugle af Peter Båtz, 52 sek., F 11.0, ISO 100
Svend Høyers billede

Send gerne flere eksempler fra aftenens event til Kim Almsten, kim@almsten.dk

Nørderne er igang igen!

Lige en kort video fra nørdaftenen den 11. september 2019, hvor der blev leget med flash og andre fik masser af viden om brugen af flash. En nørdaften er både for nørden, der giver viden fra sig og for modtageren af viden, der lærer om de nørdede ting i fotografiets verden. Se videoen.

Se The Tall Ships Races 2019. Klik på linket: Tall Ship 2019

Galleri ( Galleri -> Billeder fra The Tall Ships Races 2019 ). 


Om Aarhus fotografiske Amatørklub (AFA)

Klubben blev stiftet 17. juli 1896 og har idag omkring 80 medlemmer. Klubbens medlemmer mødes hver onsdag kl. 19 i klublokalerne. Indholdet på mødeaftenerne er især rettet mod billedindholdet, men hvis der er brugt specielle tekniske metoder ved fremstillingen af billederne, snakkes der selvfølgelig også om dette.

Læs videre på denne side om vores klub og hvordan DU kan komme med!

Personen er vigtigst!

I AFA lægges der ikke vægt på at have markedets bedste fotoudstyr, da det ikke er kameraet det kommer an på, men personen bag det. Blandt medlemmerne arbejdes der idag mest med det digitale men motivvalget er varieret, så det er muligt  at trække på et bredt netværk af fotoglade personer.

Vi favner bredt!

Vi er en broget skare, så der er mulighed for at få inspiration fra forskellige retninger indenfor fototografi. Her er noget for enhver smag, fra natur-fotografi til street-fotografi. Fra analoge billeder til sociale medier og apps. Fra actionbilleder til kunstneriske billeder der er komponeret af flere billeder.

Righoldigt program

Klubbens program er righoldigt. Konkurrencer, fordrag fra forskellige eksterne fotografer/kunstnere, aftner med billedebehandling, gruppearbejde, billedebedømmelser/diskussion og meget mere.

Sæsonen starter i august og slutter først i midten af juni. I løbet af sæsonen arrangeres adskillige fototure, og nogle af klubbens medlemmer har tradition for at arrangere rejser til bl. a. Sverige og Berlin

Der er 4 interne konkurrencer hvert år, hvor vi har eksterne dommere til at bedømme vores billeder. Derudover deltager klubbens medlemmer i SDF konkurrencer som “Den Nationale” og i Jydske. Det er naturligvis frivilligt at deltage, men det gør de fleste. Desuden udstiller vi også i festugen og ofte flere andre steder i byen.

Aktive medlemmer

Klubbens medlemmer forventes selvfølgelig også at være aktive i klubbens arbejde.
Vi forventer at medlemmerne deltager aktivt og løbende kommer med input til klubbens virke.
Vi har nogen gange undervisning/nørdedage i f.eks. billedebehandling, lyssætning og portrætfoto.
Men vi skal ikke ses som en aftenskole. Det er ofte medlemmer selv der underviser de andre i klubben.

Prøv at være med en aften eller to!

Du er velkommen til at komme nogle mødeaftener og være med, uden at blive medlem.
Så kan du prøve at se om det er noget for dig!

Se vores program i højre side >

Vi har møder om onsdagen.

Vores adresse er: P.P Ørums gade 11, Bygning 20, 8000 Aarhus C

Vi glæder os til at se dig!

KLIK HER FOR AT KONTAKTE OS >

Skriv et svar