Aarhus Fotografiske Amatørklub

Om Aarhus fotografiske Amatørklub (AFA)

Klubben blev stiftet 17. juli 1896 og har idag 80 medlemmer. Klubbens medlemmer mødes hver onsdag kl. 19 i klublokalerne. Indholdet på mødeaftenerne er især rettet mod billedindholdet, men hvis der er brugt specielle tekniske metoder ved fremstillingen af billederne, snakkes der selvfølgelig også om dette.

Personen vigtigst

I AFA lægges der ikke vægt på at have markedets bedste fotoudstyr, da det ikke er kameraet det kommer an på, men personen bag det. Blandt medlemmerne arbejdes der idag mest med det digitale men motivvalget er varieret, så det er muligt  at trække på et bredt netværk.

Righoldigt program

Klubbens program er righoldigt. Sæsonen starter i august og slutter først i midten af juni. I løbet af sæsonen arrangeres adskillige fototure, og nogle af klubbens medlemmer har tradition for at arrangere rejser til bl. a. Sverige og Berlin

Aktive medlemmer

Klubbens medlemmer forventes selvfølgelig også at være aktive i klubbens arbejde. Vi er ikke en aftenskole og vi forventer at medlemmerne er selvkørende og aktive.

En af de aktiviteter der fylder en del i programmet er fotokonkurrencer. Vi har 4 interne konkurrencer hvert år, hvor vi har eksterne dommere til at bedømme vores billeder. Derudover deltager klubbens medlemmer i SDF konkurrencer som “Den Nationale” og i Jydske. Det er naturligvis frivilligt at deltage, men det gør de fleste.

 

Skriv et svar